Subscribe Us

5 x Heerlijke Bulgur gerechten

Maak kennis met de Heerlijke Bulgur gerechten

Natuurlijk, met zo veel vitaminen en mineralen in Bulgur, moeten we niet denken dat het ons alleen zal beschermen tegen winterziekten zoals griep en verkoudheid. Het allereerste, is Bulgur één van de meest heerlijke en economische optie. Daarnaast helpt het ons immuunsysteem versterken. Dit is precies de reden waarom Bulgur regelmatig wordt geconsumeerd en het helpt bij het verminderen van het risico op het ontwikkelen van vele vormen van kanker, vooral darmkanker. Ik heb 5 lekkere Turkse bulgur gerechten voor je samengesteld. Als je wilt, kun je de recepten van de Turkse bulgur gerechten bekijken via de links die ik heb toegevoegd. Eet smakelijk!


1) JAGERS PASTEI

                                                  

Jagerspastei wordt voornamelijk met - Yufka - kant en klare deeg gemaakt. Er zijn ook recepten met pannenkoeken in plaats van Yufka, blokjes vlees of kip in plaats van rundergehakt. We hoeven natuurlijk niet te zeggen dat het een andere smaak heeft. Maar als je een knapperig deeg wilt, raad ik je aan om het met Kant en klaar Yufka deeg te maken. Het is ook veel praktischer.

Klik hier om te leren hoe je Jagers Pastei maakt.

2) LINZEN KOFTE       


Mercimekli köfte dat Linzen kofte betekent, is een Turks voorgerecht, dat ik ook graag als hoofdgerecht bereid. De samenstelling bestaat uit rode linzen, een aardappel en fijne bulgur en smaakt lekker pittig en zuur en desgewenst niet pittig. De "Linzen Kofte" is een veganistisch gerecht. Je kunt het eten met een saladeblad en citroensap of granaatappel siroop als dressing. Door het is een Sla blad te wikkelen kun je het heerlijk met je handen eten.3) MEYHANE PILAVIMeyhane pilavi dat Kroeg bulgur betekent bestaat uit tomaat, groene paprika en bulgur. Het gerucht gaat dat in de oud tijd toen de kroegen die de zaak tijdens de feestdagen gingen sluiten en de kroeg weer openden, stuurden ze een bord rijst naar hun stamgasten. Als een soort berichtgeving van "Wij zijn weer geopend, u bent welkom". Het is rijst die hier naar vernoemd zou zijn.3) BULGUR PILAV MET SPINAZIEAls we aan bulgur pilav denken, dromen we van een smakelijke pilav met bulgur waar de stoom nog van af komt en de heerlijke geur van de bulgur die de woonkamer in rijst. Met een paar veranderingen maken we een heerlijk warme bulgur pilav met een twist. Het menu vandaag is Bulgur Pilav met Spinazie.4) SULU KOFTE


                                          

Sulu kofte dat "Sappige gehaktballetjes" betekent is zowel een praktische als voedzame soep. Een heerlijke combinatie van, mini gehaktballetjes met aardappelen gebakken en gestoofd in één pannetje.


5) KNOFLOOK SOEPJe zou het misschien niet verwachten maar deze knoflooksoep is heerlijk! Hoe maak je knoflook soep, met zeer effectieve antibiotische eigenschappen voor je gezondheid? Hier is het knoflook soep recept..

Een reactie posten

0 Reacties